Repostería popular da zona
Chulos

- Tres ovos.
 - Sal.
 - Dúas cuncas de leite.
 - Fariña de trigo (a que admita).
 - Lévedo.
 
Mesturar os ingredientes ata que quede unha masa solta e deixar repousar unha media hora.
Cunha culler coller doses e ir fritíndoas en abundante aceite.
Servir quentes e acompañados (opcionalmente) de azucre ou mel.
Faragullos

- Tres ovos.
 - Sal.
 - Dúas cuncas de leite.
 - Un chorro de auga.
 - Fariña de trigo (a que admita).
 
Bater o ovo, engadirlle o sal, o chorro de auga e o leite.
Ir engadindo fariña ata que quede unha masa homoxénea, con algo de corpo.
Deixar repousar.
Nunha tixola quentar un pouco de aceite e engadir unha cullerada grande de masa.
Cando empece a callar dar a volta e esmiuzar a masa cunha culler de madeira, como se se tratase dun revolto.
Desta receita hai outras variantes e poden servirse con azucre ou con mel, facelas con torresmos pequenos, ou ben servirse para comer con leite.
Filloas

- Tres ovos.
 - Sal.
 - Dúas cuncas de leite.
 - Un chorro de auga.
 - Fariña de trigo (a que admita).
 
Bater os ingredientes ata obter unha masa lixeira e deixala repousar.
Nunha tixola ou nunha prancha ir engadindo un chorro de masa, estirándoa para que queden ben finas as filloas.
Cando estean douradas por un lado, dar a volta, dourar e ir colocándoas nunha fonte para servir.
Orellas de Carnaval

- Dous ovos.
 - Dúas cuncas pequenas de auga morna.
 - Reladura de limón.
 - Sal.
 - Aceite ou manteiga.
 - Lévedo.
 - Un chorro de anís.
 
Bater ben os ovos e engadir a auga morna, á que previamente se lle engadiu o anís, o sal e a reladura de limón.
Ir engadindo fariña, a que admita, ata que quede unha masa compacta, que teremos que traballar cun rolo.
Tapar a masa cun pano e deixar repousar dúas horas.
Posteriormente ir collendo porcións pequenas e ir estirando co rolo, o máis fina posible, sobre unha base untada anteriormente con aceite ou manteiga.
Nunha tixola quentar aceite abundante e ir fritindo as orellas ben estiradas, procurando no momento de botalas facerlle a forma de orella cun garfo.
Retirar e servir nunha fonte esparexéndolles azucre glas.
						